Publicerad Lämna en kommentar

Känner du till ditt chakrasystem?

chakrasystem

Bege dig in i ditt chakrasystem och med det som utgångspunkt, få en djupare upplevelse av din egen identitet.

Allting som lever är energi. Enligt yogan och kvantfysiken består människan och all annan materia av energivågor. 

I den yogiska filosofin ser man människan som en holistisk varelse dvs. att allting är en helhet, att alla delar påverkar varandra och att kroppens system är större och mer komplext än det vi kan se och ta på. Precis som i många andra österländska teorier tror man att kroppen inte bara består utav kött och blod utan även av energi. 
Enligt denna filosofi har vi olika meridianer i kroppen eller Nadis som det även kallas. Dessa är energikanaler som går till och från olika energihjul eller energivirvlar som är i ständig rörelse och dessa kallas också för chackran. Inget chakra står självt utan man ser chakrana som enheter som arbetar tillsammans (chakrasystemet).

Sju olika kanaler i vårt chakrasystem

Vi har många chakran i kroppen men det finns åtta mer centrala (i vissa traditioner talar man oftast om sju chakran, men i Kundaliniyogan lägger man även till vår aura som ett chakra). De sju mest centrala chakrana sitter längs med vår ryggrad och binds ihop av en stor energikanal som kallas Sushumna. Varje chakra har en koppling till olika kroppsdelar, körtlar och till nervsystemet. De hjälper oss att förstå hur olika mentala och känslomässiga tillstånd är kopplade till olika delar i vår kropp. 

Yoga är rätt verktyg

Inom yogan arbetar vi med att balansera detta energisystem med avsikten att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt. Yoga är ett utomordentligt verktyg att använda för att skapa balans. Genom att i yogapraktiken lägga fokus på positioner och tekniker som är kopplade till våra chakran kan vi öppna upp dessa och därigenom skapa balans. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *