Publicerad Lämna en kommentar

Igenkänningsfaktor?

Förra året träffade jag Anna på en brunch hos gemensamma vänner.
Hon verkade inte må så bra så jag frågade försiktigt hur det var med henne.
Jag är så trött och känner mig stressad hela tiden, sa hon. Det känns som jag aldrig kan slappna av ordentligt och fast att jag sover mycket känns det som om hjärnan aldrig kopplar av.
Vad gör du mer än sover då för att få vila och ro? frågade jag.
-Försöker äta hälsosamt och gå på gymmet nån gång i veckan sa Anna.
-Har du prövat meditation frågade jag.
-Nej det har jag inte men yoga har jag testat nån gång för länge sen sa hon.
Jag frågade om hon ville följa med mig på en av mina yogapass som jag skulle leda nästkommande vecka och det ville hon. Hon började gå regelbundet på mina yogaklasser och är nu en flitig besökare i studion.
Förra veckan efter vår avslutande meditation kom Anna fram och tackade mig.
Tack för att du lärt mig slappna av och hitta lugnet igen! Äntligen kan hela jag sova och jag kan koppla bort alla tankar som surrar omkring i tid och otid. Jag har fått sinnesfrid!
Det är fantastiskt att få vägleda och se människor hitta balansen igen.
Känner du dig också stressad och behöver få hjälp att varva ned?
Välkommen att pröva på någon av våra pass, vi har något för alla.
PanYoga- för alla.
Köp våra olika kort i vår webbutik: leo.my.nu/butik

Publicerad Lämna en kommentar

Känner du till ditt chakrasystem?

chakrasystem

Bege dig in i ditt chakrasystem och med det som utgångspunkt, få en djupare upplevelse av din egen identitet.

Allting som lever är energi. Enligt yogan och kvantfysiken består människan och all annan materia av energivågor. 

I den yogiska filosofin ser man människan som en holistisk varelse dvs. att allting är en helhet, att alla delar påverkar varandra och att kroppens system är större och mer komplext än det vi kan se och ta på. Precis som i många andra österländska teorier tror man att kroppen inte bara består utav kött och blod utan även av energi. 
Enligt denna filosofi har vi olika meridianer i kroppen eller Nadis som det även kallas. Dessa är energikanaler som går till och från olika energihjul eller energivirvlar som är i ständig rörelse och dessa kallas också för chackran. Inget chakra står självt utan man ser chakrana som enheter som arbetar tillsammans (chakrasystemet).

Sju olika kanaler i vårt chakrasystem

Vi har många chakran i kroppen men det finns åtta mer centrala (i vissa traditioner talar man oftast om sju chakran, men i Kundaliniyogan lägger man även till vår aura som ett chakra). De sju mest centrala chakrana sitter längs med vår ryggrad och binds ihop av en stor energikanal som kallas Sushumna. Varje chakra har en koppling till olika kroppsdelar, körtlar och till nervsystemet. De hjälper oss att förstå hur olika mentala och känslomässiga tillstånd är kopplade till olika delar i vår kropp. 

Yoga är rätt verktyg

Inom yogan arbetar vi med att balansera detta energisystem med avsikten att uppnå hållbar hälsa, välbefinnande och balans i livet. Att lära sig balansera sina chakran är mycket värdefullt för vårt välmående, kroppsligt, mentalt såväl som själsligt. Yoga är ett utomordentligt verktyg att använda för att skapa balans. Genom att i yogapraktiken lägga fokus på positioner och tekniker som är kopplade till våra chakran kan vi öppna upp dessa och därigenom skapa balans. 

Publicerad Lämna en kommentar

Vad vill vi skapa med PanYoga?

"händer skapar hjärta för PanYoga"

PanYogas löfte

”Vi erbjuder unga tjejer meningsfulla stöttande yogapass som kan ge lindrad ångest och ökad självkännedom”

“Jag hade förlorat allt. Styrka, flexibilitet och smidighet. Min kropp gjorde så ont. Allting var pest och det dröjde en tid innan jag ”vågade” komma tillbaka till yogastudion. Men. All svullnad och värk försvann.  Men det tog tid. Det tar fortfarande tid. Jag är väldigt flexibel men i den perioden var jag det inte alls. Inte ens i närheten. Det var ett sorgest konstaterade att depressionen förstört så mycket. “

Detta är PanYogas grundares egna ord om hur hon kände när hon hamnade i en långvarig destruktiv depression, kantad av flera  sjukhusbesök, träffar med läkare och en lång utredning om psykisk ohälsa.

Läs mer om grundarens intention om PanYoga här

Vad vill vi skapa med PanYoga?

Vi vill skapa en levande blogg med fokus på välmående och stötta personer med psykisk ohälsa. Av egen erfarenhet vet vi att yoga är ett perfekt verktyg för detta. Vi vill vara inkluderande, förlåtande och prestigelösa. Därför kom som du är, vi har alla med oss något i bagaget som vi är medvetna om. Vi är redo för en förändring – vi vill må bra!

Välj själv vilken nivå som passar dig och väx med oss. Vi guidar dig på din resa med hjälp av yoga och en levande blogg med stort hjärta, transparens och autencitet. Så vi kan skapa medvetenhet hos våra läsare om kroppskännedom, självrespekt och självkärlek.

Vi vill skapa mening och förståelse för att våga ta ta kommandot över livet och sin hälsa.

Därför investera i dig själv för dig själv – ingen annan. Här står jaget i fokus för att Jaget ska må bra. Så det kan man göra både genom att yoga, meditera, chansa, dansa, skratta, gråta. Så träffa andra i samma sits, läsa och höra andras historier och dela med sig. Välkommen till vår gemenskap, PanYoga – för alla.