Pernilla Andersson Hampiberget Indien

Om PanYoga

Jag är Pernilla, som är grundaren och visionären bakom PanYoga. Som tror på relationer och att vara mänsklig och att våga visa sig sårbar. Där alla nyanser som finns i oss är på riktigt.  Allting som skapas börjar med en flyktig idé likaså PanYoga.
Jag började fundera mer och mer allvarligt i somras på frågeställningen ”hur ska jag använda mitt liv” Just det. Använda. Hur jag skulle kunna använda mina kunskaper och erfarenheter till något mer praktiskt. Hur skulle jag som medmänniska kunna göra någon skillnad i samhället och var skulle jag kunna binda ihop mina olika hjärtefrågor?
Och vilka är då mina hjärtefrågor?
Jo. Kvinnors rätt i samhället och psykisk ohälsa.
Men innan jag dyker djupare in i det så finns det en annan historia att berätta.

Basic fakta

Jag bor i Malmö med min partner och vår katt Harri. Vi drömmer om att flytta ut till skogen och havet inom de närmaste åren och skapa ett ännu mer ”sustainable living”. Jag älskar att resa och gör det så ofta jag kan. Indien är mitt favoritland.

Uppväxt i en liten ort och kunde inte komma iväg fort nog. Den staden var inte ”min” och jag kände mig aldrig hemma utan mer som en främmande fågel. Därför flyttade när jag var 19 och såg aldrig tillbaka. Spenderade ett par år med att flytta omkring och hann även med en vända i Köpenhamn som fortfarande är staden som får mitt hjärta att bulta lite extra. Älskar djur och natur och är säker på att mitt “spirit animal” är en skata. Är beroende av Storytel, apelsiner, choklad och vitaminer. Läser/lyssnar på minst en bok i veckan. Har hörapparat, vilket ibland leder till att folk tror att jag är nonchalant. Det är jag inte. Jag har antagligen inte hört dig 🙂

Älskar att dansa, älskar en lagom dos av festivaler. Blir lätt överväldigad av stora folkmassor. Jag är ganska klok, har mycket resurser och är bra på att känna av andra människor.

Min yogahistoria

Jag minns inte vilket år jag började med yoga. Jag har olika startår. Började med gym-yoga och vid den tidpunkten tror jag det hette Power-Yoga som väl är en variant av Asthanga? Det var kul men inget som jag var helhjärtat dedikerad till.

2013 tog en god vän (också stjärnan som hjälper mig med hemsida och annat tekniskt som jag har noll tålamod och förståelse av) med mig på min första Hotyoga klass. Jag trodde jag skulle dö, haha. 40 grader, 90 minuter. Jag minns inte om jag hade handduk med mig, hade säkert för mycket kläder med en rätt nonchalant inställning men den skalades bort under de första minuterna. Men. Jag föll för hotyogan, kanske inte just då i det lilla rummet med flera mil till dörren och där alla verkade följa med i lärarens instruktioner utan att blinka eller avlida.  Jag hittade rätt yogastudio när HYH Triangeln öppnande och där är jag kvar än idag.

Men. 2015 slutade jag med yoga. All yoga. All lust i mig tvärdog. Var i en depression som eskalerade under 2015 och jag kunde knappt komma ur sängen. 2016 började jag med yoga igen men hade förlorat allt jag tidigare jobbat upp. Hade ingen styrka, absolut ingen flexibilitet och min kropp skrek av värk och smärta. Och jag önskar verkligen att PanYoga kan skapa en hållbar och nära relation till främst olika mottagningar i Malmö som hanterar psykiskt sjuka kvinnor. Läs mer här
Varför? Jag var själv väldigt sjuk i flera år, kämpade med depressioner och ångest på daglig basis men det var först när jag började anamma ett mer ”yogiskt” leverne som de sista barriärerna revs ner. Vill poängtera att yoga inte var den enda anledningen till att jag kom ur depressionen. Jag hade mycket stöd från Affektivt center, närstående och medicin. Men den var en bidragande faktor och det är tack vare yogan som jag startade PanYoga.

Namaste, Pernilla Andersson

Du hittar vår studio på Blekingborgsgatan 3 i Malmö
Maila oss på: info.panyoga@gmail.com
Se vårt utbud här

”Vi erbjuder unga tjejer meningsfulla stöttande yogapass
som kan ge lindrad ångest och ökad självkännedom”